2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Ezt sosem fogja hallani a főnökétől
2013.04.17
Munkahely
88
Ezt sosem fogja hallani a főnökétőlA themostwanted.blog.hu összegyűjtötte azokat a tipikus kifejezéseket, amiket kizárt, hogy valaha hallana a főnöke szájából.

Bajban van a cég.
Pletykák keringenek a folyosón az elbocsátásokról és a várható költség csökkentésről. Már mindenki erről beszél, kivéve a főnököt. Ő csak akkor szólal meg, amikor már visszafordíthatatlanul eldőltek a dolgok.
Épp elég nekem a saját bajom, nincs energiám a tiédre.
Ez nem azt jelenti, hogy a főnökhöz nem is szólhatsz. Csak ne panaszkodj! Mondd meg neki, mire van szükséged, és hagyd békén.Túl lelkes vagy!
Persze, jó dolog, ha egy kolléga aktív. No de minden nap az új ötleteket hallgatni, annak ellenére, hogy számtalanszor kiderült, nem válnak be. Fárasztó.
Nem érdekem, hogy előléptesselek!
Jó ideje már, hogy fél lábbal már  a karriered következő lépcsőfokán állsz. De mégsem történik semmi. A főnök továbbra is biztat, hiszen ha kiderülne, hogy soha de soha nem akar előléptetni, már szednéd is a sátorfád.
Fizetésemelést érdemelsz!
Ha úgy érzed, eljött a fizetésemelés ideje, nyisd ki a szád. A főnök magától soha nem fogja felajánlani. Mit veszíthetsz? Legfeljebb nem kapod meg. De az is lehet, hogy igen.
Ideje lenne visszavonulnod!
A karriered zsákutcába jutott? Rendszeresen alul teljesítesz? A főnöknek is nehéz kimondania, hogy ki vagy rúgva. Ha úgy érzed, váltanod kell, ne várd meg, míg ajtót mutatnak neked.jobline.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.