2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Ezt a 8 tanácsot fogadd meg, amikor vállalkozásba fogsz!
2015.12.11
Munkahely
332
.
Belevágni egy saját vállalkozásba egyszerre kockázattal és izgalommal teli, hiszen rengeteg kihívás és kemény munka vár arra, aki az üzleti önállósodás útját választja. Gyakran azért választják a vállalkozók útját az emberek, mert függetlenségre és szabadságra vágynak. Ekkor még nem látjuk előre, hogy milyen küzdelmek és kudarcok várnak ránk.

A vállalkozás beindítása után a kezdeti időszak mindig nehezebb, főleg azért, mert magunk számára nehezítjük meg azt az elvárásainkkal és a berögzült nézeteinkkel. Ezért arra van szükség, hogy magunkba nézzünk: „Arra gondoltam, ha azt akarom, hogy a vállalkozásom jól működjön, meg kell győződnöm róla, hogy én is jól működök” – írja Shannon Kaiser, az Entrepreneur szerzője, több bestseller írója. Vállalkozóként a cégünk mi magunk vagyunk, így ha mi nem működünk megfelelően, akkor kijelenthetjük, hogy a vállalkozásunk sem fog. Ezért Kaiser szerint ezeket az egyszerű tanácsokat érdemes megfogadni, amikor saját céget indítunk!

1. Szeresd meg a kemény munkát – kifizetődik majd!
2. Mindig pontosan ott vagy, ahol épp lenned kell.
3. Akkor fog jönni az a bizonyos lehetőség, amikor megfelelő az idő; jelenleg még éppen azzá az emberré válsz, akivé kell, hogy megkapd a lehetőséget.
4. El kell hinned, hogy láthasd!
5. Amire koncentrálsz, az nőni fog, szóval arra koncentrálj, amit szeretnél ahelyett, amit nem!
6. Azelőtt cselekedj, hogy készen állnál! A magabiztosság a cselekvésben látszik igazán.
7. Minél előbb találj egy mentort! Ő fog segíteni, hogy tanulj az utad közben.
8. Koncentrálj a küldetésedre, ne a pénzre!

„Minden magyar vállalkozóban – legyen kezdő vagy már tapasztalt – ott lakozik a siker lehetősége – mondja Avidor András networking szakértő, a BNI Magyarország igazgatója. – Ugyanakkor mentorra, folyamatos tanulásra és megbízható üzleti kapcsolatokra nekik is szükségük van ahhoz, hogy még eredményesebbek lehessenek, és ezek azok a tényezők, amelyeket szervezett, rendszeresen találkozó üzleti közösségekben lehet megtalálni.”Hazánkban 2008 óta foglalkozik ezzel a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a Business Network International, amelynek közel 1000 magyar vállalkozás a tagja.
Forrás: Ferling PR
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.