2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Ezeket soha ne mondja az állásinterjún
2013.04.23
Munkahely
100
Ezeket soha ne mondja az állásinterjúnAz állásinterjú jelenti a toborzási folyamat során az egyik legnagyobb kihívást az álláskeresőknek.

Ha valami nem odaillőt mond, vagy negatív színben tünteti fel magát, nagyon hamar véget érhet az állásinterjú - írja a jobs.aol.com. A lap néhány kifejezést összegyűjtött, amik, bár gyakran elhangzanak, mégsem szerencsés, ha a jelölt kimondja azokat.Nagyon izgulok
Semmi gond, ha ideges, ez természetes is ebben a szituációban. Azonban nem szerencsés, ha erre külön felhívja a figyelmet, hiszen az állásinterjún elvileg magabiztosnak és szakmailag felkészültnek kellene tűnnie.Nem sokat tudok a leendő munkáról, azt hittem, itt majd mesélnek róla
Hatalmas hiba egy ilyen 'beismerő vallomás' az álláskereső részéről. A toborzók sok időt eltöltenek az állásinterjúkkal, és nem olyan jelöltet akarnak befutónak, akinek pontról-pontra el kell magyarázni, mivel is kell majd foglalkozni, mit takar az adott munkakör. Nagyon kevés az olyan munkakör, amiről abszolút semmit nem lehet megtudni az interneten. Szánja rá az időt, és keressen rá a megpályázott állásra!
Igazi bunkó volt az előző főnököm/kollégám
Bármilyen rossz szájízzel is jött el az előző munkahelyéről, soha ne szidja a volt főnökét, munkatársait. Ez alapszabály.
A legnagyobb gyengeségem... (ami közvetlenül kapcsolódik a munkához)
Ha például irodai állásra pályázik, ne mondjon olyat, hogy nem bír sokáig egy helyben ülni a számítógép előtt - ez egyértelmű öngól.
Egy pillanat, ezt fel kell vennem
A toborzók rendszeresen panaszkodnak arra, hogy a jelöltek az állásinterjú közben képesek telefonálni, sőt, SMS-ezni is. Ön ne tegye, mert biztosan elvágja magát. Tisztelje meg a beszélgetőpartnerét azzal, hogy az interjú előtt lenémítja a telefonját.
Szabadság...
Azt, hogy mikor, mennyi időre mehet szabadságra, ne az állásinterjún kérdezze meg. Így olyan benyomást kelt majd, mint akit nem is érdekel a munka, hanem már a 'lógáson' jár az esze.
Otthonról dolgozhatok?
Menet közben valószínűleg úgyis kiderül majd, de ha nem egyedül ez alapján döntene az állás mellett, inkább ne kérdezzen rá.jobline.hu

További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.