2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Már a turisztikai szektorokból is külföldre menekülnek a magyarok
2013.04.25
Munkahely
87
Már a turisztikai szektorokból is külföldre menekülnek a magyarokAz alacsony bérek és a túlképzés miatt folyamatos az elvándorlás a turizmus-vendéglátás területéről is - írja a Világgazdaság csütörtöki számában.

A lap írása szerint a szakmailag képzett, kellő nyelvtudással is rendelkező szakemberek főleg Ausztriában és Németországban próbálnak szerencsét. Hiába nyílnak új szállodák, ha közben sokan a túlélésért küzdenek, ami leépítéssel jár, és átlagosan mindössze bruttó 140 ezer forintot lehet keresni a turizmusban, amely ezzel sereghajtó az ágazatok között - írja a napilap.Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára a lapnak elmondta, hogy hagyományosan nagyon gyenge a bérszínvonal ebben az ágazatban, mert borravalós szakma volt. A szállodák esetében a bérköltség a legnagyobb kiadási tétel, akár 30-35 százalékot is elérheti.napi.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.