2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Bizonytalan az idei üzleti év kimenetele a terrorcselekmények miatt
2015.11.23
Utazás
1027
.
A KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) holland királyi légitársaság vezérigazgatója szerint az európai terrorista cselekmények bizonytalanná tették a 2015-es üzleti év kimenetelét, mivel nem tudni, hogy milyen hatásai lesznek a légiközlekedésre nézve. Pieter Elbers a légitársaság első Boeing 787 Dreamlinerének átadásán Amszterdamban beszélt erről.

A vezérigazgató azt mondta, az év első fele komoly kihívásokat tartogatott számukra, folyamatosan próbálták alacsonyan tartani a költségeiket, majd több intézkedést is hoztak ennek érdekében. Ezek a második félévi eredményben mutatkoznak majd meg, de ezek hatását tompíthatják az Európában zajló terrorcselekmények.

Hangsúlyozta, a Dreamlinerek forgalomba állításával két területen tudnak előre lépni: egyszerre tudnak nagyobb élményt biztosítani az utasaiknak és tudják csökkenteni üzemelési költségeiket. A gép ugyanis elődjéhez képest 20 százalékkal olcsóbban üzemeltethető a kompozit anyagok széleskörű használata és egyéb műszaki megoldások miatt, emellett 40 százalékkal halkabb is.
Forrás: MTI