2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Íme, ezt tanácsolja a világ egyik leggazdagabb embere pályakezdőknek
2013.05.10
Munkahely
87
Íme, ezt tanácsolja a világ egyik leggazdagabb embere pályakezdőknekWarren Edward Buffett, a világ valaha volt egyik legnagyobb jótékonysági adományozója, amerikai milliárdos üzletember beszélt nemrég egy rendezvényen, ahol karriertanácsokat adott a fiataloknak – számolt be a Business Insider.



Szenvedély
A Forbes magazin 2008-as listáján a világ leggazdagabb embere szerint sosem szabad feladni a keresést, hogy valaki olyan munkát találjon, amit szenvedélyesen tud végezni. Nem szabad, hogy a pénz irányítson mindent, ha valaki megleli azt a foglalkozást, amiben örömét leli, amit szívvel-lélekkel tud végezni, akkor amellett kell kitartani.Ki az, akire felnézel?
Warren Edward Buffett szerint alaposan meg kell választani, ki lesz a fiatal példaképe. Akire fel tud nézni, aki inspirálja, akit akár követhet is. Fontosak a hősök az ember életében. 'Én nagyon szerencsés voltam, ugyanis legalább egy tucat olyan emberrel találkoztam, akire felnézhettem' - mondta a milliárdos. 'És soha egyikőjük sem hagyott cserben. Vedd körül magad olyanokkal, akik jobbak nálad, és ez inspirálni fog ahhoz, hogy felnőjél hozzájuk' - tette hozzá.
Ne hagyja magát kizsákmányolni
Ez talán az egyik legfontosabb. Nem helyezheti mindig a másikat előbbre saját magánál.Tanulj meg nemet mondani
Az üzletember elmondta azt is, hogy korábban rettegett, amikor nyilvánosság előtt kellett beszélnie. Érettségi után aztán beiratkozott egy tanfolyamra, ahol 30 társa előtt kellett beszélnie. De végül nagy hatással volt rá a tanfolyam, és ma már bármikor, bármekkora közönség előtt meg tud szólalni.Nyilvános kommunikáció
Warren Edward Buffett szerint alaposan meg kell választani, ki lesz a fiatal példaképe. Akire fel tud nézni, aki inspirálja, akit akár követhet is. Fontosak a hősök az ember életében. 'Én nagyon szerencsés voltam, ugyanis legalább egy tucat olyan emberrel találkoztam, akire felnézhettem' - mondta a milliárdos. 'És soha egyikőjük sem hagyott cserben. Vedd körül magad olyanokkal, akik jobbak nálad, és ez inspirálni fog ahhoz, hogy felnőjél hozzájuk' - tette hozzáKi az, akire felnézel?
A Forbes magazin 2008-as listáján a világ leggazdagabb embere szerint sosem szabad feladni a keresést, hogy valaki olyan munkát találjon, amit szenvedélyesen tud végezni. Nem szabad, hogy a pénz irányítson mindent, ha valaki megleli azt a foglalkozást, amiben örömét leli, amit szívvel-lélekkel tud végezni, akkor amellett kell kitartani.
hvg.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.