2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Létszámbővítést terveznek a magyarországi üzleti szolgáltató központok
2015.10.09
Munkahely
219
.
A következő egy évben 9 százalékos létszámnövekedést tervez az a csaknem 30 magyarországi üzleti szolgáltató központ (SSC), amely részt vett a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) felmérésében, és amely a hazai SSC szektor mintegy felét reprezentálja.

Ez a növekedés átlagosan 2000 új munkahely létrehozását jelentheti az összesen 40 ezer munkavállalót foglalkoztató iparágban - derül ki a HOA és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) MTI-hez pénteken eljuttatott közös közleményéből.
A felmérésben részt vevő vállalatok 72 százaléka tervez lészámbővítést, és nincs köztük olyan, amely a létszám csökkentését fontolgatná.
A szövetség immár harmadik alkalommal készítette el felmérését, amelynek célja, hogy a lehető legátfogóbb képet adja a szektor magyarországi szereplőiről. Az idei felmérésben részt vevő 29 SSC és outsourcing vállalkozás közel 22 000 embert foglalkoztat.

A tervezett létszámnövekedés a felmérés szerint elsősorban azzal magyarázható, hogy a vállalatok közel 60 százaléka tervezi bővíteni szolgáltatási portfólióját, és szeretne elmozdulni a magasabb hozzáadott értéket teremtő szolgáltatások irányába.
Az eredményekből kiderült, hogy a felmérésben részt vevő cégek 90 százaléka használ valamilyen ösztönző programot a munkavállalók számára, és az SSC-k közel 70 százaléka kínál valamilyen karrierutat biztosító programot dolgozóinak.

Minden, a felmérésben részt vevő vállalat igénybe vesz magyar beszállítót, elsősorban HR (83 százalék), IT (69 százalék) és beszerzési (41 százalék) területen.
A kutatásban részt vevők újra és újra elsődleges kockázatnak tekintik működésük szempontjából a több nyelvet beszélő, megfelelően képzett munkarő-utánpótlás biztosításának megoldatlanságát. Ezért a HOA kiemelt feladatként kezeli a szakember utánpótlás-bázis szélesítését, mind a képzőkkel való együttműködés, mind pedig a munkaerőpiaci szolgáltatókkal való együttműködések keretében - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.