2024.09.29 | Vasárnap
Mihály napja

Sikerrel zárult az erőforrás szociális szövetkezet inkubátorház projektje
2015.10.01
Oktatás
786
.
Szeptember 30-án lezárult az Erőforrás Szociális Szövetkezet által létrehozott “Mobil Inkubátorház projekt. A 2014 nyarán útnak indított projekt keretében összesen 40 önkormányzat, környező főiskolák és egyetemek, valamint több száz helyi vállalkozó gazdagodott munkaerő-piaci ismeretekkel. A program segítségével 15 álláskereső pályakezdő fiatal jutott munkához az elmúlt másfél év folyamán.

A szeptember végén Budapesten megtartott sajtó-nyilvános eseményen az Erőforrás Szociális Szövetkezet elnöke, Pataki Zoltán elmondta: „A konvergencia régióban létrehozott inkubátorház projekt eredetileg kitűzött céljait sikerült megvalósítanunk. Bebizonyosodott, hogy a munkaadók, munkavállalók felkészítése a munkaerő-piaci kihívásokra egy folyamatosan aktuális téma, melyben felkészült szakértők segítségére mindig szükség lehet.”.

Az Erőforrás Szociális Szövetkezet által kitűzött célok egyfelől a hátrányos helyzetben lévő területek vállalkozásainak támogatása olyan egyedi tanácsadói csomag segítségével, amely képessé teszi őket új munkahelyek megteremtésére; továbbá magánszemélyek, szervezetek és a vállalkozói, munkaadói kultúrájának fejlesztése.
A szövetkezet uniós támogatású projektjének keretén belül az elmúlt másfél évben több száz vállalkozóval, civil szervezetekkel és 40 önkormányzattal sikerült kapcsolatot létesíteni annak érdekében, hogy felkészítsék őket többek között a hátrányos helyzetű munkavállalók fogadására. „Szakirányú diplomával rendelkező munkatársaink munkaerő-piaci tájékoztatókat tartottak többek között munkaerő toborzás, pályakezdő karrier-tanácsadás és az elérhető munkaügyi szolgáltatások területén mind a munkavállalók, mind a munkáltatók részére.” – nyilatkozta Pataki Zoltán, elnök.

A sajtóeseményen az Erőforrás Szociális Szövetkezet HR és munkajogi szakértője, Hoffmann Gábor hozzátette: „Tovább kell mennünk a megkezdett úton és folytatni a munkát. Együttműködésben az önkormányzatokkal, civilszervezetekkel és vállalkozásokkal további munkahelyeket teremtésében kívánunk közreműködni, elősegítve a munkaerő-piaci integrációt.”
A projektzáró esemény az Erőforrás Szociális Szövetkezet uniós támogatással megvalósuló “Mobil Inkubátorház kialakítása az Erőforrás Szociális Szövetkezetben” elnevezésű projekt keretén belül valósult meg. A TÁMOP-2.4.3.D.2-13/1-2013-0577 sz. projektet az Európai Unió 49.999.980 millió forinttal támogatta.
Forrás: Kalleusz