2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Tömegesen jelentkeztek buszsofőrnek
2013.05.21
Munkahely
91
Tömegesen jelentkeztek buszsofőrnek Mintegy 450 fővel csökkenhet a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. járművezetőinek létszáma, mivel május 1-jétől 150 autóbusz üzemeltetését szervezte ki. Eközben a VT-Tansman Kft.-hez tömegével jelentkeztek sofőrnek, írta a pénteki Napi Gazdaság. 


A kiszervezett járatokat a VT-Transman Kft. üzemelteti. A járművezetők felvételét a cég önállóan intézi, aminek során mintegy ötszáz munkahelyet teremt. A tervek szerint július 1-jére áll forgalomba az összes Mercedes Citaro II busz Budapesten. Járművezetőkben nincs hiány, a meghirdetett ötszáz állásra 1200-an jelentkeztek - mondta a Napi Gazdaságnak Dósa Mátyás, a VT-Transaman Kft. ügyvezető igazgatója.



A munkavállalók felkutatására a Pannon Job Kft.-vel kötött szerződést a VT-Transman, e cég előminősítése alapján vették fel a buszvezetőket, akikre ezt követően négy-öt hetes oktatás várt, a járművezetők ez idő alatt gyakorolták be az útvonalat, illetve ismerkedtek az új járművel. Már a júniusi induláshoz szükséges járművezetőket is felvették. Az új munkavállalóik között többen vannak olyanok, akik korábban már dolgoztak a BKV-nál, de valamilyen okból elhagyták a közlekedési vállalatot, például azért, hogy az új Mercedeseket vezethessék.



index.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.