2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye
2015.09.15
Egyéb hírek
851
.
Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye, júliusban minden régióban bővült a termelés - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn este.

Kifejtette: továbbra is a gépjárműgyártás, ezen belül is a közúti járművek gyártása, illetve a háztartási elektronikai cikkek termelése mutat nagyon jó eredményt.
Az államtitkár rámutatott arra, hogy az ipar növekedésének jelentős munkahelyteremtő hatás is van, az 5-nél több munkavállalót foglalkoztató cégeknél júliusban 2,8 százalékkal bővült a foglalkoztatottak száma, bár sok helyen hiányzik a szakképzett, motivált munkaerő.
Glattfelder Béla hangsúlyozta, hogy a magyar ipari termékek iránt belföldön is egyre nagyobb az igény, a magyar ipar belföldi értékesítése is növekedni tudott, ez mutatja a hazai vásárlóerő erősödését is.
Az államtitkár szerint az ipari rendelésállomány júliusi 11 százalékos emelkedése az előző év azonos időszakához képest - a német és az észak-amerikai konjunktúrát is figyelembe véve - előre vetíti az ipari termelés második fél évi növekedését is.



MTI