2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

A nagyvállalatok többsége globális szinten határoz a cég által választható bankról
2015.09.10
Munkahely
2393
.
A legnagyobb vállalatok 59 százalékánál globális szinten dől el, hogy mely bank szolgáltatásait veszik igénybe, 20 százalékuknál az anyacég a választható bankok körét jelöli ki, a végső döntést azonban a magyarországi menedzsment hozhatja meg - derül ki a CIB Bank nagyvállalatokat vizsgáló reprezentatív kutatásából.

Az MTI-hez szerdán eljutatott közlemény szerint a vállalatok ötöde - jellemzően a nagyobb árbevételű cégek - teljesen szabad kezet kap. A 15 milliárd feletti árbevétellel rendelkező vállalatoknak már több mint a harmada határozhat arról szabadon, hogy melyik pénzintézetet választja.
A kutatást a Bell Research végezte, 1750, kétmilliárd forint feletti árbevételt elérő vállalkozást reprezentáló mintán, 179 pénzügyi döntéshozó telefonos és esetenként személyes megkérdezésével.
A felmérés szerint a megkérdezett vezetők több mint 90 százaléka a megbízhatóságot, a magas szakmai színvonalat, az ügyfélközpontúságot, a hatékonyságot, valamint a kedvező ár-érték arányt várja el leginkább banki partnereitől.
A nagyvállalati vezetők 79 százaléka a pénzintézetek testre szabott termékkínálatát, 72 százalékuk pedig a bank jó hírnevét, presztízsét tartja fontosnak.
A kutatás szerint a bankválasztás során tízből hét nagyvállalat fokozottan figyelembe veszi a pénzintézetek minősítését is.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.