2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Új beruházásokról és munkahelyekről szólhat a jövő
2013.05.24
Munkahely
88
Új beruházásokról és munkahelyekről szólhat a jövő Több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztés keretében bővítette egri gyárának üzemcsarnokát a kormányműveket gyártó ZF Lenksysteme Hungária Kft. – jelentették be a beruházás átadásakor, csütörtökön Egerben. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára a rendezvényen azt mondta, a következő évek a beruházások és a munkahelyek intenzív bővüléséről szólhatnak majd. 


Az elektronikus kormányművek gyártása érdekében végrehajtott fejlesztéshez egymilliárd forintnyi támogatást nyert a mintegy 600 munkavállalót foglalkoztató, a németországi központú ZF Lenksysteme GmbH. leányvállalataként működő társaság az Új Széchenyi Terv keretében.



Beruházások és munkahelyek



Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikai államtitkára hangsúlyozta: a nagy múltú cég egri beruházása is azt mutatja, hogy töretlen a bizalom az ország, illetve a magyar szakképzett munkaerő iránt. A politikus úgy vélekedett, hogy a Magyarország előtt álló legnagyobb kihívás a gazdaság beindítása, és minden ilyen, illetve ehhez hasonló beruházás segít abban, hogy kikerüljön az ország a recesszióból. Mindennek nyomán a következő évek a beruházások és a munkahelyek intenzív bővüléséről szólhatnak majd – tette hozzá. Arról is beszélt, hogy Magyarország és Németország, a magyar és a német gazdaság ezer szállal kötődik egymáshoz. Az együttműködés hajtóereje pedig éppen az autóipar. A most megvalósult beruházás nyomán, a beszállítók révén több száz új munkahely jöhet létre a térségben – mondta Czomba Sándor.



Habis László, Eger polgármestere (Fidesz–KDNP) szintén arra hívta fel a figyelmet: a beruházás lehetőséget ad arra, hogy további beszállítók telepedjenek meg a város ipari parkjában. A településen nemzetközileg is elismert, motivált munkaerőt találnak az olyan csúcstechnológiai termékek előállításához, mint az elektronikus kormányművek.



Ez a bizalom jele



Matthias Augenstein, a cég gazdasági ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az üzemi terület bővítésén túl olyan gyártósorokat és technológiát telepítettek Egerbe, amely lehetővé teszi egyszerre többféle termék gyártását és több vevő kiszolgálását. Az elektronikus kormányművekben a hagyományos alkatrészekkel szemben nem az olajnyomás, hanem egy elektromotor biztosítja a szervórásegítést, ami az alkatrész súlycsökkenését, közvetve a jármű alacsonyabb fogyasztását eredményezi, és lehetővé teszi az automatikus parkolást. Az anyacég részéről a bizalom jele, hogy a technológia gyártását, ami közvetlenül 15 új munkahely létrehozását jelenti, az egri üzemre bízták – mondta az ügyvezető.



A 2003 óta Egerben működő társaság anyacégének tulajdonosa a világ egyik legnagyobb hajtástechnológiai konszernje, a ZF Friedrichshafen AG, illetve a Robert Bosch GmbH. A ZF Lenksysteme GmbH. három kontinens nyolc országában összesen 16 telephelyet működtet. A ZF Lenksysteme Hungária Kft. éves árbevétele 2012-ben meghaladta a 207 millió eurót – közölte Szontagh László, a társaság pénzügyi vezetője az MTI-vel.



Itt vannak a lehetőségek




Magyarország gazdasági növekedési lehetőségei a még világszerte húzóágazatnak számító autóiparban vannak – mondta korábban Orbán Viktor miniszterelnök. Több autógyár is komoly beruházással hívta fel magára a figyelmet az elmúlt években: a Mercedes–Benz mellett az Opel jelentett be egy nagyobb beruházást Szentgotthárdon. 2011 végén indult az Audi győri logisztikai parkjának építése. Az Audi a győri üzemét is bővíti, 2012 júliusában tették le az új egység alapkövét. Az új üzem jelentős kapacitásbővítést hordoz magában: évente akár 125 ezer gépjármű is készülhet Győrben.



Stratégiai megállapodások



A tervek szerint 40 nagybefektetővel köt megállapodást a kabinet, ebből már közel kéttucatnyit aláírtak. A kormány legutóbb a Sanofival és a Tevával, előtte többek között a Legóval, az Audival, a Huawei Technologies Hungary Kft.-vel, a Dalkia Energia Zrt.-vel, a Continental AG-val, a Jabil Circuit Magyarország Kft.-vel, a National Instruments Magyarországgal, a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, a Hankook Tire Kft.-vel, a Microsoft Magyarország Kft.-vel, a GE Hungary Kft.-vel, a Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft.-vel, a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel, az IBM Magyarország Kft.-vel, a Tata Consultancy Services magyarországi fióktelepével, a Nokia Siemens Networksszel és a Waberer’s International Zrt.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodást.




mno.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.