2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Öt éve nem volt ilyen jó a helyzet Borsodban
2013.05.28
Munkahely
86
Öt éve nem volt ilyen jó a helyzet Borsodban Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: áprilisban kevesebb mint 60 ezer állástalant tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja, az állástalanok száma legutóbb öt évvel ezelőtt volt ilyen alacsony a megyében. 


A munkaügyi központ hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint április végén a megye munkaügyi kirendeltségei 59 777 álláskeresőt tartottak nyilván, 9,2 százalékkal kevesebbet, mint egy hónapja. A jelentős csökkenés elsősorban annak köszönhető, hogy áprilisban megyeszerte folytatódtak a közfoglalkoztatási – elsősorban a kistérségi – startmunka mintaprogramok.



A regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány április végén 21,1 százalék volt a megyében, ami az előző hónaphoz képest 2,1 százalékpontos, a tavalyi év azonos időszakához képest 1,8 százalékpontos csökkenés. Az országos arány április végén 12,4 százalék volt.



A tájékoztatás szerint a legtöbb munkanélkülit Miskolcon és környékén, Ózd és Kazincbarcika térségében tartják számon. Áprilisban több mint 6200 betöltetlen álláshelyet jelentettek be a megyében tevékenykedő munkaadók, ennek túlnyomó hányada, 91 százaléka foglalkoztatáspolitikai támogatással létrehozott állás volt.



mno.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.