2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Csökkent az álláskeresők száma májusban Békésben
2015.07.08
Munkahely
1479
.
Májusban 15 496 személyt tartott nyilván álláskeresőként a Békés Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya, az előző havinál 1062-vel, az egy évvel korábbinál pedig több mint hétezerrel kevesebbet

A megyei munkanélküliségi ráta májusban 10,4 százalék volt, az előző hónaphoz képest 0,7 százalékponttal, az előző év azonos időszakához hasonlítva 4,9 százalékponttal mérséklődött a mutató. A nyilvántartott álláskeresők 13,3 százaléka tartozott a pályakezdők közé.
A térség munkáltatói májusban 2023 álláshelyet jelentettek be a megyei munkaügyi kirendeltségeken, ami az előző hónapból még rendelkezésre álló szabad álláshelyekkel együtt 3754 álláshelyet jelentett. Az érvényes ajánlatok csaknem fele a közigazgatásból érkezett, amelyek jellemezően a májusban indult újabb közfoglalkoztatási programokat foglalják magukba. A hónap végén 1524 álláshely maradt betöltetlen. A KSH munkaerő-felmérése szerint 2015 első negyedévében Békés megye foglalkoztatottsága 3,7 százalékponttal elmaradt az országos átlagtól.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.