2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

MINDENKI DOLGOZZON OTT, AHOL JÓL ÉRZI MAGÁT!
2015.07.06
Munkahely
1015
Munkatársaim.hu néven új közösségi oldalt indított a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az álláskeresők már azelőtt a lehető legjobban megismerhessék az adott munkakörnyezetet, mielőtt elfogadnának egy konkrét pozíciót; illetve a kapcsolati hálójukat is hatékonyabban használhassák a keresés és kiválasztás ideje alatt.

A munkatársaim.hu célja, hogy minden pozícióba a legjobb ember kerüljön és minden ember a legjobb munkahelyet találja meg.

A vezető hazai online állásportál által fejlesztett közösségi portál egészen új szemlélettel közelíti meg az álláskeresés folyamatát: a jelentkezőknek és a cégeknek is segítséget nyújt abban, hogy megismerjék egymást, ezzel elérve, hogy a legjobb ember kerüljön a neki legmegfelelőbb pozícióba.
A munkavállalók különböző szempontok szerint értékelhetik munkahelyeiket, tölthetnek fel képeket a mindennapi életből és építhetik a közösséget – így nyújtva hasznos információkat a keresőknek. Ezzel párhuzamosan a cégek HR szakemberei is könnyebben figyelhetnek fel a tehetséges jelentkezőkre, hiszen a felhasználók egymást is értékelhetik több kategóriában, nevezhetnek bárkit a munkahelyükről hónap dolgozójának és jelvényeket is gyűjthetnek az aktív kapcsolat- és építő, vagy másokat segítő tevékenységükkel.

Az oldal teszt verzióban még 2014-ben kezdte meg a működését, így már több mint százezer cég és közel hatezer regisztrált felhasználó van rajta. A Profession.hu-val való többszintű átfedés garantálja az oldal gyors növekedését: az álláskereső oldalon például a hirdetések alatt nézhetjük meg, dolgozik-e ismerősünk az adott cégnél, a közösségi felületen pedig a cégek alatt listázza ki a rendszer az ott meghirdetett pozíciókat.
Hétvégén egy közösségi nyereményjátékot is hirdetett a felület: a regisztrált felhasználók munkatársaikkal együtt szerezhetnek garantált ajándékokat, többek között babzsákot, csocsóasztalt és kávéfőzőt a munkahelyükre. Az együttműködésre és hatékony csapatmunkára ösztönző játékban mindenki gyűjthet pontot, aki maga is szeretne hozzátenni a jó munkahelyi környezethez.




NoGuchi, Profession.hu
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.