2024.09.22 | Vasárnap
Móric napja

A magyar közúti fuvarozás nagy újítója verseng a világ legsikeresebb üzletembereivel Monte-Carlóban
2015.06.03
Egyéb hírek
771
.
Cseh irodaszermágnással, indiai vakcinagyár-tulajdonossal és új-zélandi, önkénteseket toborzó világszervezet alapítójával szerepel közös megmérettetésen a magyar győztes Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. alapítója az EY Az év üzletembere programjának nemzetközi döntőjében, Monte-Carlóban. A rendezvény a világ egyik legjelentősebb vállalkozói versenye, amelyen ötvenhárom ország több mint hatvan nyertes üzletembere vesz részt.

„Évtizedes munka eredménye és valódi hazai siker az, amit Wáberer György képvisel az EY Az év üzletembere díjának nemzetközi döntőjében. A Waberer’s International Zrt. egy eladósodott, állami tulajdonú fuvarcégből, a Volán Tefuból vált - immár magántulajdonban – Európa egyik legnagyobbjává. Sikerességét jelzi, hogy mostanra már francia, német, olasz, lengyel, román, szlovák és brit leányvállalatokkal is rendelkezik a vállalat” – mondta Havas István, az EY magyarországi vezérigazgatója. „Fontosnak tartjuk a hazai sikerek elismerését, hiszen példát mutathatnak a magyar nemzetgazdaság számára kulcsfontosságú vállalkozói szektornak. Az év üzletembere nemzetközi gála célja éppen az, hogy bemutassa azt a gazdasági és szellemi örökséget, amelyet a vállalkozók kitartó munkával, innovációval és új munkahelyek létrehozásával teremtenek” – tette hozzá.

Az EY nem először ismeri el a Waberer’s International eredményeit: 2005-ben a „Merész újító” különdíjat ítélték oda Wáberer Györgynek. A cég jelenleg 5500 alkalmazottal és 3500 járművel rendelkezik. Kamionjai együttvéve évente a Föld–Nap távolság háromszorosát teszik meg áruval rakottan Európa útjain. A vállalat árbevétele az elmúlt huszonegy évben százötvenszeresére nőtt, és a cég folyamatosan növeli jelenlétét a kontinens nagyobb piacain. Wáberer György magyar nyertesként a 15. EY Az év üzletembere díj monacói döntőjén csatlakozik ahhoz az 572 vállalkozóhoz, akik 2001 óta hazájukat képviselhették a nemzetközi gálán.

„A sikeres üzletember mindig a saját útját járja, új megoldások után kutat és vállalja az üzleti kockázatokat. Jókora bátorságot feltételez, hogy miközben a mindenkori kihívásokra adható legjobb válaszokat keresi, a különféle javaslatokat és elemzéseket mérlegelve önállóan kell döntenie. Ennek a bátorságnak a része az is, hogy a sikereiből rendszeresen adjon vissza a társadalomnak is” – foglalta össze a siker receptjét Wáberer György.

Az EY Az év üzletembere nemzetközi díjat minden évben egy választott nemzetközi zsűri ítéli oda, az írásos pályázati anyagok, illetve helyszíni interjúk alapján. A győztest 2015. június 6-án, szombaton hirdetik ki a monte-carlói Salle Des Étoiles-ban.

A nemzetközi elismerést tavaly az Indiát képviselő Uday Kotak, a Kotak Mahindra Bank alapítója kapta. A díjkiosztó mellett az idei programon számos vitaindító beszédet, illetve kerekasztal-beszélgetést rendeznek többek közt olyan üzletemberek részvételével, mint a kommunikációs és reklámguru Sir Martin Sorrell, Howard Schultz, a Starbucks elnök-vezérigazgatója, az autóipari úttörő Bill Ford, a Ford Motor Company elnöke, vagy Biz Stone, a Twitter társalapítója.
Az idei nemzetközi díjátadó egyik központi témája az lesz, hogy a világ vezető üzletemberei milyen szellemi, társadalmi és gazdasági örökséget teremtettek karrierjük során.




EY, NoGuchi