2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Emelkedett az álláskeresők száma Győr-Moson-Sopronban novemberben
2015.01.15
Munkahely
213
.
nyhén emelkedett az álláskeresők száma Győr-Moson-Sopron megyében 2014 novemberében az előző hónaphoz képest, ám az előző év azonos időszakához viszonyítva csökkent.

A közlemény szerint 2014 novemberében 5888 álláskeresőt tartottak nyilván a megyében, ami 557-tel több, mint októberben, ám 1260 álláskeresővel kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.
A nyilvántartott álláskeresők aránya a megyében a gazdaságilag aktív népességen belül novemberben 2,8 százalék volt, ami 0,3 százalékponttal magasabb az előző hónap adatánál, míg az előző év azonos időszak rátájánál 0,7 százalékponttal alacsonyabb.

Iskolai végzettség szempontjából az álláskeresők nagy része, 58,2 százaléka középfokú, 93 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezett, 32,5 százalék pedig legfeljebb az általános iskolát fejezte be.
Novemberben a pályakezdő álláskeresők száma kismértékben, 28-cal csökkent az előző hónaphoz viszonyítva, összesen 490-en voltak.




MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.