2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

A MUNKAKÖRNYEZET FEJLESZTÉSÉVEL MEGTARTHATÓK A JÓ SZAKEMBEREK
2014.12.15
Munkahely
213
.
A jól képzett szakemberek megtartása is fontos szempont volt, amikor új üzemcsarnok építésével fokozta kapacitását és teljesítményét a mélyépítéssel és ipari szerelési munkákkal foglalkozó, hevesi Nexus Kft. A beruházás révén csökken a megbízások vállalási ideje, kevesebbet állnak a gépek és bővül a tevékenységi kör. A társaság sikerrel pályázott a Széchenyi2020 programban, a teljes költség 40 százalékát, 19,9 millió forintot az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozta.

Új üzemcsarnokot épített a hevesi Nexus Kft. A beruházás régóta időszerű volt, mert a mélyépítési és ipari szerelési tevékenységet végző cégnek nem volt központi telephelye, amelyen egy helyben tárolhatták volna a munkavégzéshez szükséges gépeket, és gondoskodhattak volna az anyagok raktározásáról, a gépek hatékony és gyors szervizéről, valamint az értékes eszközök őrzéséről.
Az 585 m2-es üzemcsarnok és tároló szín létesítésével megoldódott a biztonságos tárolás és őrzés. A logisztikai nehézségek csökkentésével a gépek állásideje 25 százalékkal csökkenhet, a megrendeléseket pedig 20 százalékkal gyorsabban tudják teljesíteni. A központi csarnokban arra is lehetőség nyílik, hogy előre gyártsanak építőelemeket, így a helyszínen rövidül a kivitelezési idő.

A beruházással a Nexus Kft. Heves városának meghatározó gazdasági vállalkozásai közé emelkedik. A társaság nagy figyelmet fordít a humán erőforrás megtartására, fejlesztésére. Stabil törzsgárdát szeretnének létrehozni, aminek egyik feltétele, hogy a dolgozók színvonalas munkakörnyezetet, öltözőket, kiszolgáló helyiségeket használhassanak.

A pályázat további célja a szolgáltatási portfólió fejlesztése volt, amely által további versenyelőnyhöz juthatnak a régiós és országos tendereken. A csarnokberuházás teljes költsége 49,91 millió forint volt, amelynek 40 százalékát, 19,9 milliót az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozott.




Gold Communications
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.