2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Közel 400 millió forintos beruházást tervez a Rondo Hullámpapírgyártó jövőre
2014.12.12
Munkahely
201
.
Közel 400 millió forintos beruházást tervez a Rondo Hullámpapírgyártó jövőre soroksári gyárában, miután az idén 350 millió forintból teljessé tette az automata áruáramlási rendszert az üzemben - közölte az osztrák tulajdonú csomagolóanyag gyártó vállalat az MTI-vel.

A vállalat tájékoztatása szerint az idei évre a tavalyihoz hasonló forgalmat és eredményt vár. A cég 2013-as árbevétele 11 232 milliárd forint volt, az üzemi eredmény 554 millió forint, az adózott 769 millió forint.
Idén októberben egy robottechnológiával működő berendezést adtak át az üzemben, 2015-ben pedig egy új, hajtogató-ragasztó berendezést is telepítenek a soroksári gyárban, közel 400 millió forintos beruházással - közölte a cég.
A tájékoztatás szerint az év végi kereskedelmi akciókhoz kapcsolódó legtöbb megrendelés - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is a szórakoztatóelektronikai és a nagy méretű háztartási berendezéseket gyártó vállalatoktól, valamint az ital- és édességgyártó cégektől érkezett.
A csomagolás egyre fontosabb eszköze a fogyasztók befolyásolásának, hiszen felmérések szerint a vásárlói döntések 80 százalékát a vásárlás helyén hozzák meg - hívják fel a figyelmet a közleményben a Rondo Hullámkartongyártó Kft. szakértői. Hozzátették: a csomagolás a legjobban kihasználható felület az áruval kapcsolatos vevői érzelmek befolyásolására, valamint az adott termék pozicionálására és a márkaépítésre.

A közlemény idézi Sigray Máriát, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a boltok polcain egy-egy termék sikere legtöbbször alig 2-3 másodperc alatt dől el a fogyasztóknál, így a csomagolás milyensége különös jelentőséget kap a karácsonyi bevásárlási rohamban.
A Rondo Csoport az osztrák Ganahl család tulajdonában áll, első papírgyárát 1911-ben alapította Vorarlbergben. A csoport magyarországi leányvállalatát 1994-ban hozta létre Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven. A Rondo ma 190 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, részesedése a magyarországi hullámpapír-piacon 15-16 százalékosra tehető a cég tájékoztatása szerint.
A társaság több mint 400 magyarországi gyártó és kereskedő céget szolgál ki környezetbarát, száz százalékban újrahasznosítható csomagolóanyaggal. A Rondo termékei közel egyharmadát külföldön értékesíti, jelentős többletet adva ezzel a magyar gazdaság exportteljesítményéhez - közölte a vállalat.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.