2024.09.23 | Hétfő
Tekla napja

A Vodafone az üzleti szegmensben erősít
2014.12.08
Egyéb hírek
250
.
A Vodafone Magyarország erősíteni szeretné pozícióját az üzleti szegmensben, ahonnan árbevételének egyharmada származik.

Király István, a vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a következő - 2015. április 1-jén induló - üzleti évben a vállalati ügyfelektől származó bevételek 10 százalékos növelését tervezi a Vodafone.
A vezérigazgató-helyettes beszámolt arról is, hogy a vállalat ennek érdekében nemrég bővítette a kis- és középvállalatoknak szóló szolgáltatásait, egyebek közt korlátlan roamingot is tartalmazó csomagot vezetett be.

A nyilvános cégadatok szerint a Vodafone Magyarország Zrt. a 2014. március 30-án zárult előző üzleti évében 122,5 milliárd forint árbevételt ért el az egy évvel korábbi 123,4 milliárd után. Piaci részesedése alapján a harmadik legnagyobb mobilszolgáltató Magyarországon.
A társaság hétfői közleménye szerint a Vodafone üzleti előfizetőknek szóló korlátlan csomagjai a belföldi korlátlan beszélgetés és üzenetküldés mellett az Európai Unió területén - valamint január végéig az Egyesült Államokban is - korlátlan roaming lehetőséget is biztosítanak. A legmagasabb árú csomagban 10 gigabájt külföldön is felhasználható, több SIM-kártyán megosztható adatforgalom is szerepel.

A kkv-k más belföldi tarifacsomagokhoz is választhatnak osztható internetet. Ez lehetővé teszi, hogy a hangalapú előfizetésbe épített adatmennyiséget az okostelefon mellett például egy táblagépen is fel lehessen használni, vagyis nincs szükség még egy külön havidíjas internet előfizetésre.
Az Externettel közösen nyújtott, Vodafone Iroda elnevezésű szolgáltatással a Vodafone virtuális szolgáltatóként belépett a vezetékes szolgáltatás piacára is. A szolgáltatás keretében a kisvállalkozás az eddig használt vezetékes számait mobilszámra irányíthatja át, beleértve a hang- és fax hívószámokat is, és meglévő vezetékes (ADSL) internet szolgáltatását is átviheti a Vodafone-hoz.



MTI