2024.10.09 | Szerda
Dénes napja

Több száz fiatal vállalkozót ver át a kormány
2014.12.07
Munkahely
245
.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint több száz fiatal vállalkozót tart sakkban a kormány azzal, hogy visszatart elnyert pályázati támogatásokat.

Zaveczki Tibor, a DK szociális munkacsoportjának vezetője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a TÁMOP keretében kiírt - A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban című - pályázatnak hivatalosan az volt a célja, hogy buzdítsa a 18-30 közötti fiatalokat új vállalkozások létrehozására.

A pályázat alapján a lehívható források 30-50 százalékát bérkifizetésre lehetett volna fordítani és a kormányzat korábban kifejezetten ajánlotta az egyéni vállalkozói formát, most viszont mégsem hajlandóak kifizetni az elnyert összegeket, mondván, ezek a vállalkozások nem bérkifizetéssel, hanem vállalkozói kivéttel tudnak fizetést biztosítani a tulajdonosaiknak - hangsúlyozta Zaveczki Tibor. Hozzátette: az utóbbi kifizetési forma nem szerepelt az eredeti pályázati leírásban.

A DK szerint a minisztérium megszegi az ígéretét és bürokratikus módon visszatartja az elnyert forrásokat, ennek következtében pedig a résztvevők cégei ellehetetlenülnek. Zaveczki Tibor felszólította a kormányt, hogy az elnyert támogatásokat legkésőbb december 10-ig utalja át.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.