2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Szó sincs nyugdíjelvonásról
2011.09.22
Nyugdíj
447
Szó sincs nyugdíjelvonásról  A Kormányszóvivői Iroda közlése szerint a jövő évi költségvetés tervezetének sarokszámai között nincsenek olyanok, amelyek bármilyen, nyugdíjelvonásra vonatkozó adatot alátámasztanának.


A Kormányszóvivői Iroda az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szerdán több olyan feltételezés jelent meg a sajtóban a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban, amely nem állja meg a helyét, ugyanakkor „zavaró hangulatkeltésre alkalmas”. Példaként utalnak a Népszavában megjelentekre: a lap egy általa megkérdezett közgazdászra hivatkozva azt írta, jövő januártól 20 százalékkal csökkenhet a nyugellátások mértéke.
A sajtóban megjelent, találgatásokon alapuló koncepció, előterjesztés nem szerepelt sem a közigazgatási államtitkári értekezleten, sem a kormány napirendjén – közölte a szóvivői iroda, hozzátéve, hogy ebből adódóan döntés sem születhetett az ügyben.
„A 2012-es, Költségvetési Tanácshoz eljuttatott országvédelmi költségvetés sarokszámai között nem találhatók olyan adatok, amelyek bármilyen, a nyugdíjelvonásra vonatkozó adatokat alátámasztanának” – hangsúlyozták, kiemelve, hogy a kabinet elkötelezett, hogy a jövőben egy stabil és fenntartható nyugdíjrendszert hozzon létre, amely nem termeli újra az államadósságot, és megőrzi a nyugdíjak reálértékét. (pr)
MTI