2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Már viszik a postások a nyugdíj-kiegészítést
2011.11.17
Nyugdíj
505
Már viszik a postások a nyugdíj-kiegészítést  Az MSZP szerint jövőre még kiszolgáltatottabbak lesznek a nyugdíjasok, a Fidesz szóvivője viszont úgy véli, hogy alaptalanok a szocialisták rémhírei.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerint a 2012-től megszűnő nyugdíjfajták, a járulékterhek növekedése és rehabilitációs ellátás megváltoztatása miatt a rászorulók még kiszolgáltatottabbak lesznek.
'Az Országgyűlés meg fogja szüntetni 2012 után az összes előrehozott öregségi nyugdíjat, minden korhatár előtti nyugdíjat, így az előrehozott öregségi nyugdíjat, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjat, a korkedvezményes nyugdíjat, a művészi és a bányász-nyugdíjakat, korengedményes nyugdíjakat. Gyakorlatilag nyugellátásra csak azok számíthatnak akik '49-ben, vagy az előtt születtek' - fogalmazott.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerint azonban az MSZP politikusai azért terjesztenek rémhíreket, mert nem tudnak érdemben részt venni a szakpolitikai munkában.
'Nézzük a tényeket: jövő év elejétől minden nyugdíjas 4,2 százalékos emelésben fog részesülni, és idén novemberben egyösszegű, hat százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak. Ezt már viszik a postások' - jelentette be.
Azzal kapcsolatban, hogy Korózs Lajos biztosra vette a svéd nyugdíjmodell bevezetését, Selmeczi Gabriella úgy nyilatkozott: nincs a kormány vagy a Ház asztalán svéd nyugdíjrendszerről szóló tervezet, de ha így lenne, akkor sem érti, ez miért baj, hiszen - mint mondta - a maga részéről szeretne majd egyszer svéd nyugdíjas lenni.
napi.hu