2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Harminc új munkahely az egri Agria Humán Kft.-nél
2014.10.09
Munkahely
295
.
Üzemcsarnokká alakította az egri Agria Humán Nonprofit Kft. a cég székhelyéül szolgáló egykori iskola tornatermét, a 60 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően harminc új munkahely jött létre a zömmel megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató vállalkozásnál - hangzott el az üzemcsarnok avatóünnepségén Egerben, csütörtökön.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: a kormány továbbra is biztosítani fogja a megváltozott munkaképességű emberek számára a lehetőséget arra, hogy a szociális ellátásuk mellett a képességeiket kibontakoztató, valódi értéket teremtő munkát végezhessenek.
Cél, hogy akinek az állapota lehetővé teszi, munkát vállalhasson - mondta.
"Míg négy évvel ezelőtti mintegy 40 ezer, ma már 80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik az országban" - mutatott rá az államtitkár.
Szavai szerint ezt az irány a következő négy évben is folytatják. Ennek érdekében három új pályázatot írtak ki, közülük kettő még az idei évre vonatkozik, és további 650 megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását, illetve álláshelyek átalakítását teszi lehetővé.
A legjelentősebb, a 2015-ös bértámogatásokra vonatkozó pályázat beadási határideje október végén jár le - hívta fel a figyelmet.
Czibere Károly kitért arra is, hogy reményeik szerint sikerül a jövő évi támogatások keretösszegét növelni, illetve olyan ösztönzőket is be tudnak építeni a pályázati rendszerbe, amelyek még több munkáltatót sarkallnak majd megváltozott munkaképességű embereket alkalmazására.
Habis László (Fidesz-KDNP), Eger polgármestere arról beszélt, hogy a város az elmúlt négy évben elkötelezetten dolgozott a munkahelyteremtésen, azon, hogy mindenki, aki dolgozni akar, találhasson magának munkát.
"A ciklus során 30 százalékkal csökkent az álláskeresők száma a városban, a munkanélküliségi ráta most 5,73 százalékos, ami lényegesen jobb a megyei és a régiós adatnál" - mondta.
Kitért arra is, hogy az önkormányzat legnagyobb munkáltatójának számító Agria Humán Kft.-t 2002 óta mintegy 700 millió forinttal segítette a város.
Fazekas László, az Agria Humán Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a társaságnál tavaly 425-en dolgoztak, jelenleg már 630 alkalmazottjuk van, közülük 560-an megváltozott munkaképességűek. Kétszázan 4 órás munkaidőben dolgoznak.
A nonprofit cég tavaly 250 millió forint bevételt ért el, az idén 252 millió forint a terv.
A kft. főként nyomdaipari utómunkákkal, szolgáltatásokkal, szelektív hulladékkezeléssel foglalkozik, illetve varrodai munkákat végez.


MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.