2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

BM: Kapnak munkát a nyugdíjból visszatérő rendőrök
2011.12.27
Nyugdíj
551
BM: Kapnak munkát a nyugdíjból visszatérő rendőrök  'Könnyített, de hasznos' tevékenységet végeznek majd azok a rendőrök, akik szolgálati nyugdíjból érkeznek vissza a rendőrséghez. A belügyi államtitkár szerint biztosítják a visszatérőknek a munkalehetőséget.

Biztosítani fogja a Belügyminisztérium (BM) a szolgálati nyugdíjból visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését a rendőrség szervezeti keretei között - közölte a tárca parlamenti államtitkára.
Kontrát Károly az MTI szerint a Népszabadság cikkére reagált, amely arról írt: a vonatkozó belügyminiszteri rendelet még nem készült el, annak hiányában pedig az Országos Rendőr-főkapitányságon 'senki sem mert találgatásokba bocsátkozni' arról, hogy januártól milyen munkával várja a rendőrség a korábban szolgálati nyugdíjba vonult egykori kollégákat.
A belügyi államtitkár szerint a lap az írásával alaptalan riadalmat kelt, ugyanis a BM biztosítani fogja a visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését. Januárban erre a célra létrejön a szeniorállomány, amely 'könnyített, de hasznos tevékenységet' biztosít a rendőrségnél ismét szolgálatot vállaló rendőröknek - írta Kontrát Károly, hangsúlyozva: 'minden olyan volt kollégának lesz helye és feladata, aki újra a magyar családok, az emberek biztonságát akarja szolgálni'.
origo.hu