2024.10.10 | Csütörtök
Gedeon napja

Összesen 1,2 milliárdos fejlesztés zárult a Continental veszprémi gyárában
2014.09.25
Munkahely
453
.
Összesen több mint 1,2 milliárd forintos beruházással bővítette veszprémi gyárát a Continental Automotive Hungary Kft., a fejlesztéshez a cég 321 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Technológiafejlesztés a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyárában című projekt még 2012-ben kezdődött. Ennek keretében autóipari kerék és motorszenzorok gyártásához szükséges berendezéseket vásároltak. A gyártósorbővítést egyebek mellett fröccsöntő gépek, kivágó, hajlító, beültető gépek, szerelő állomások, teszt berendezések beszerzésével, az infrastruktúra fejlesztést pedig a parkolóhelyek bővítésével, 120 új parkolóhely kialakításával és belső átalakításokkal valósították meg.
A közlemény szerint a projekt szerves része volt a termelés létszámbővítése, így 50 operátort vettek fel, a gyárban jelenleg közel 1700 dolgozót foglalkoztatnak.
A Continental, amely Magyarországon hat gyárral és egy értékesítési központtal van jelen és több, mint 6 ezer munkavállalót foglalkoztat, a 2013-as 33,3 milliárd eurós forgalmával világszinten a vezető autóipari beszállítók közé tartozik. Fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és rendszerek, műszerezés, infotainment megoldások, járműelektronika, gépjárműabroncsok gyártójaként és szállítójaként a Continental hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez.


MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.