2024.10.02 | Szerda
Petra napja

Ma nyílik Budapesten az Educatio szakkiállítás
2012.01.20
Oktatás
183
Ma nyílik Budapesten az Educatio szakkiállítás
Pénteken nyitják meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást Budapesten. A kétnapos rendezvényen a hagyományoknak megfelelően szinte valamennyi itthoni felsőoktatási intézmény és sok külföldi egyetem is jelen lesz, valamint megismerhetők a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök és módszerek.

A Papp László Budapest Sportarénában ingyen látogatható kiállítás kiemelkedő jelentőségű a felvételiző diákoknak, mert egy helyen találkozhatnak csaknem 70 felsőoktatási intézmény képviselőivel és jelenlegi hallgatóival, akiktől megtudhatják a legfrissebb információkat a képzési rendszerről, a szakokról, érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről.
A kiállítás egyúttal a magyar oktatási piac legnagyobb seregszemléje a pedagógusoknak és intézményvezetőknek. A látogatók tájékozódhatnak a 2012-es felvételi eljárásról, és szó lesz a nyílt forráskódú szoftverek oktatási célú használatáról.
Újdonság, hogy a kiállítással párhuzamosan az idén az Educatio Nonprofit Kft. szakmai fórumot is szervez nemzeti köznevelési konferencia címmel. A tanácskozáson a program szerint felszólal Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár is.hvg.hu