2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Újraindul a tejporgyártás Berettyóújfaluban
2014.04.30
Munkahely
163
.
Hamarosan ismét üzemel az egykori berettyóújfalui tejporgyár: a jelenleg folyó átalakítási munkák, és az engedélyeztetési eljárás befejezését követően júniustól megindul a próbagyártás, majd a folyamatos termelés az üzemben - közölte Galló Ferenc, a Berettyóújfalui Tejporgyár Kft. ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint felvidéki magyarok indítják újra a tejporgyárat, amely négy magánszemély tulajdonában van: 90 százalékban egy felvidéki testvérpár, 5-5 százalékban pedig a menedzsment a tulajdonos.
Az egykori tejporgyárat március 13-án vásárolták meg az új tulajdonosok, és azonnal megkezdték az átalakítási munkálatokat - tette hozzá Galló Ferenc megjegyezve, hogy az idén még sűrített tejből készítik a sovány tejport, de jövőre már tejet vásárolnak fel a környékbeli gazdáktól.
A sovány tejport kínai és orosz piacokon értékesítik, míg hazai üzletláncokba - Spar, Coop - júniustól instant termékeket: kakaóport és kávé krémport szállítanak. Júliusban megkezdik a sajtgyártást is a berettyóújfalui gyárban.
Az ügyvezető tájékoztatása szerint jelenleg 20 alkalmazottjuk van, számuk augusztusra 47-re emelkedik, jövőre pedig, miután megkezdődik a tejfelvásárlás, 120 embernek biztosít munkalehetőséget az üzem.
A Berettyóújfalui Tejporgyár tervezett éves árbevétele 6 milliárd forint - mondta el az MTI érdeklődésére Galló Ferenc.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.