2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Új munkahelyek Nyíregyházán a pénzügyi tudatosságra nevelés elősegítésére
2014.04.07
Munkahely
144
.
Április 7-től 5 fiatal pályakezdővel kezdi meg működését a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukáció területén az OTP Fáy András Alapítvány nyíregyházi O.K. irodája. A munkatársak foglalkoztatása a TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0066 azonosító számú, Foglalkoztatási program az OTP Fáy András Alapítványnál című projekt keretén belül valósul meg.

A program az Alapítvány 2012 szeptemberétől folyamatosan működő, sikeres Középiskolások Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (röviden O.K. Központ) – a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretátadást a középpontjába állító - oktatási-nevelési programjának folytatása, amelynek köszönhetően április közepétől a város és környékének diákjai még nagyobb számban részesülhetnek a sajátos, inspiratív pedagógiai módszereket és a „szórakoztatva tanítást” előtérbe helyező tréningeken.

A még februárban kiválasztott alapítványi kollégák az elmúlt 5 hét során a budapesti O.K. Központban sajátították el a munkájukhoz szükséges tudáselemeket és tapasztalatokat. Ezalatt Nyíregyházán a Takarékpalotában került kialakításra az az iroda, melyben a trénerek– az Emberi Erőforrások Minisztériuma Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága által 2012. december 21-én meghirdetett „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című kiírására beérkezett alapítványi pályázatában vállaltaknak megfelelően – a következő 14 hónapban munkájuk szervezői és kutatói részét ellátják, munkaidejük további részében pedig magukat a tréningeket fogják megtartani az érdeklődő általános és középiskolák diákjainak.

A programról és az Alapítványról a www.okkozpont.hu és a www.otpfayalapitvany.hu weboldalakon kapható bővebb tájékoztatás.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.