2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Fejlesztés a Zemplén Csokoládégyárban
2014.04.06
Munkahely
159
.
Fejlesztette üzemét a Sárospatak-Hungária Édesipari Kft., a Zemplén Csokoládégyárban csaknem 361 millió forintos beruházás fejeződött be - közölte a társaság az MTI-vel.

A cég ehhez 144 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.
A tájékoztatás szerint a tíz évvel ezelőtt, 2004-ben zöldmezős beruházásban létrehozott édesipari gyárban most új üzemrészt építettek, amelybe automata csokoládégyártó gépsort állítottak be.
A társaság jelenleg egy csokoládégyárral és egy kakaócsomagoló üzemmel rendelkezik. A tevékenységet 2004-ben egyedi szaloncukor gyártásával kezdték, azóta a saját márkás és prémium szaloncukrok mellé felkerült a termékek listájára a szeletes csokoládé, a mártott ostya, különféle szezonális csokoládétermékek, és a bevonómassza is. A mostani beruházás lehetővé teszi, hogy úgynevezett üreges termékeket - csokitojást, nyúl- és mikulásfigurákat - is gyártsanak.
A sárospataki csokoládégyár a 2012-es üzleti évben csaknem nettó 4 milliárd forint értékben értékesítette termékeit, fele-fele arányban hazai és exportpiacokon. Az üzemi eredmény meghaladta a 65 millió forintot.
A társaság jelenleg hetvenöt embert alkalmaz, a fejlesztésnek köszönhetően kisebb létszámbővítés várható.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.