2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Harmadával csökkent az álláskeresők száma Veszprém megyében
2014.04.02
Munkahely
148
.
Veszprém megyében 2014 első negyedévében összesen 11 400 álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, számuk több mint egyharmadával kevesebb a kormányváltás időpontjához képest, amikor még 19 100-an szerepeltek a regisztrációban - ismertette Kovács Zoltán kormánymegbízott sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben.

Hozzátette: az elmúlt négy évben a kormányhivatal munkaügyi központja 2864 álláskereső elhelyezkedését támogatta, 3800 munkahely megtartásához járult hozzá, 5121 esetben került sor képzésre, átképzésre, valamint 33 247 ember közfoglalkoztatását segítette.
Megjegyezte: a munkahely megtartásra vonatkozó statisztikákban nem szerepel a Pápai Hús 1913 Kft.-nél megmentett 900 munkahely.
Március végén a megyében továbbra is a nők voltak kisebb számban állás nélkül, 5500 nő és 5900 férfi szerepelt a nyilvántartásban - sorolta.
Az álláskeresők 71 százaléka legfeljebb általános iskolai végzettségű, a szakmunkás, illetve szakiskolai bizonyítvánnyal rendelkező, 16 százalékuk szakközépiskolai, technikumi végzettségű, 8 százalékuk gimnáziumban érettségizett, a diplomások hányada pedig 5 százalék.
A megyében megjelenő munkaerő-kereslet évről évre nő. A bejelentett álláshelyek 2013 évi száma (21 ezer) több mint kétszerese a 2010. évi adatnak, amikor csak 10 ezer munkahelyet jelentettek be a munkaadók - ismertette a kormánymegbízott.
Tájékoztatása szerint a negyedév végéig összesen 4600 álláshelyet jelentettek be a megye foglalkoztatási körzeteiben, az új munkahelyek 40 százaléka támogatás útján, 60 százaléka pedig támogatás nélkül volt betölthető.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.