2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Fejlesztési részleget épített Salgótarjánban a Sinia bútorgyártó
2014.03.27
Munkahely
202
.
Hatszázmillió forintos beruházással új fejlesztési részleget épített Salgótarjáni gyárához a Sinia Bútorgyártó Kft. - közölte Joost Vandendriessche ügyvezető igazgató a design központ bemutatásán, csütörtökön az MTI-vel.

A belga érdekeltségű cég jelenleg 220 embert foglalkoztat Salgótarjánban, a fejlesztési részleg kialakításával most 21-gyel növelik a dolgozói létszámot. Bátonyterenyén szeptemberre elkészülő új gyáregységükkel pedig összesen négyszáz embernek adnak majd munkát Nógrád megyében.
A Bátonyterenyén mintegy kétmilliárd forintból épülő új gyártóüzem alapkövét két hete Orbán Viktor miniszterelnök társaságában tette le a cégvezető. Az épülő bútorgyárban bőr és szövet ülőbútorokat fognak gyártani. A salgótarjáni design center a cég mindkét nógrádi gyárát ki fogja szolgálni - közölte Joost Vandendriessche. Hozzátette: a fejlesztési részleg kialakításához 192 millió forint uniós, illetve hazai forrású támogatást nyertek, 150 milliót az építéshez, 42 milliót pedig a szükséges technológia beszerzéséhez.

A Sinia 2012-ben még 3,6 milliárd forint értékben forgalmazott ülőbútort, a cég termelését döntően a Benelux államokba exportálja. Tavaly több típustermék gyártását a szlovákiai gyárába telepítették át, így a salgótarjáni gyártásból a bevétel 3,2 milliárdra csökkent. A design centerrel és a bátonyterenyei üzem beindításával az idei értékesítés várhatóan eléri majd a négymilliárd forintot – közölte a cégvezető. A Sinia a belga RECOR csoport tagja, az anyavállalat meghatározó szereplő a Benelux államok, illetve Észak-Franciaország ülőbútor-piacán. Belga gyárukban gyártanak konyha- és szobabútort is. A salgótarjáni leányvállalatot 15 éve hozták létre.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.