2024.10.11 | Péntek
Brigitta napja

Új szervezeti felépítés az Accornál
2014.03.26
Munkahely
205
2013. novemberében Sébastien Bazin, az Accor csoport elnök-vezérigazgatója bemutatta a szállodacsoport új stratégiáját, melynek célja, hogy az Accor tovább erősítse piacvezető helyzetét, és ezzel párhuzamosan a világ legprofitábilisabb szállodacsoportjává váljon. A cél érdekében egy új vállalati struktúrát hozott létre, amely bevezetésre került az Accornál. Az új felépítés keretében a vállalat két nagy operatív egységgé formálódik át: HotelServices – mint hotelüzemeltető és franchise átadó, illetve HotelInvest – mint hoteltulajdonos és befektető. Az Accor tíz fős globális felső vezetésének tagjaként, Peter Verhoeven a HotelServices észak-, közép- és kelet-európai vezérigazgatója.

Az újonnan létrehozott közép-európai regió központja Németország. Az új régió Skandináviától Németországon és Ausztrián keresztül egészen Kelet-Európáig, a Balkánig nyúlik, és magába foglalja az összes országot, ahol az Accor jelenleg szállodákat üzemeltet, különböző projektjei vannak, illetve projekteket tervez a jövőben. Németországon és Ausztrián kívül ezek az országok: Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Svédország, Horvátország és Albánia. Lengyelország a továbbiakban is megmarad különálló egységként. A jövőben az új közép-európai régió irányítása az Accor Németország központjából, Münchenből zajlik majd. Az Accor Németország vezetője és egyben az Accor HotelServices közép-európai vezérigazgatója Michael Mücke, az Accor Németország pénzügyi igazgatója és egyben az Accor HotelInvest közép-európai vezérigazgatója pedig Fabien Valentin.

“Nagyon örülök, hogy Michael és Fabien személyében két tapasztalt, belsős munkatárssal dolgozhatunk ezen az új, felelősségteljes feladaton Közép-Európában. Mindketten meghatározó szerepet játszottak abban, hogy az Accor Németország sikeres évek sorozatát tudhatja maga mögött. A közös munka során lehetőségük lesz majd arra, hogy szakértelmükkel és eddigi tapasztalataikkal segítsék az új régió működését. Az új szervezettel átláthatóbb és rugalmasabb lesz a működésünk. Michael és Fabien csapatainak kiemelt szerepe lesz az új Accor stratégia bevezetésében.” – mondta el Peter Verhoeven, az Accor HotelServices észak-, közép- és kelet-európai vezérigazgatója.

Egységes szervezet és felelősségi körök a régióban

Az Accor márkái három szegmensbe tartoznak: Economy & Budget márkák (ibis Family), középkategóriás (“midscale”) márkák (Mercure, Novotel, Suite Novotel) és Luxus & Felsőkategóriás márkák (Pullman, MGallery, Sofitel), mindhárom szegmens élén egy-egy igen tapasztalt vezető áll majd a HotelServices csapatból. A marketing feladatokat a “Brand Operations” részlegen belül központilag fogják össze és irányítják az összes márkára vonatkozólag.

Karmamedia
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.