2024.10.02 | Szerda
Petra napja

Hány hónap alatt találnak állást a friss diplomások?
2012.02.24
Oktatás
210
Hány hónap alatt találnak állást a friss diplomások?
Ugyanakkora arányban küzdenek munkanélküliséggel a brit pályakezdő diplomások és a középiskolából kikerülő 16 évesek - legalábbis a friss felmérések szerint. Míg a frissen végzett 21 évesek 26 százaléka, a 16 évesek 25 százaléka keres állást – adta hírül a The Guardian.

A brit statisztikai hivatal adatai szerint 2011-ben a friss diplomások nehezebben találtak állást, mint azok, akik csak érettségit szereztek – a fiatal munkanélküliek aránya 30 éve nem volt ilyen magas az országban.
A karrier- és pályatanácsadással foglalkozó Higher Careers Careers Services Unit kutatási igazgatóhelyettese szerint ennek ellenére egyáltalán nem felesleges diplomát szerezni. 
„Bár nagyon sok a fiatal álláskereső, a diplomások körében nem akkora a munkanélküliség, mint a 80-as vagy 90-es években. Míg a frissen végzett 21 évesek ugyan valóban nehezebben tudnak elhelyezkedni, az adatok szerint a 24 évnél idősebb diplomások már könnyen, fél év alatt találnak a végzettségüknek megfelelő állást” – nyilatkozta Charlie Ball. eduline.hu