2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Kvantex: Negyedével nő az exporttermékek gyártása
2014.03.19
Egyéb hírek
250
.
Kapacitásának 25 százalékos növekedését várja a főként exporttermékek alapanyagait gyártó Kvantex vállalat az Európai Unió által támogatott beruházásától. A Pest megyei cég fejlesztése munkahelyeket is teremt az új gyártóüzembe telepített gyorsabb és precízebb eszközök révén. Mindehhez a társaság 54 százalékos, 25 millió forintos támogatást nyert el.

A 80 százalékban exportra gyártó vállalatok megrendeléseinek növekedése miatt a Pest megyei Kvantex Kft. az Európai Unió által is támogatott beruházást hajtott végre – nyilatkozta a társaság ügyvezetője. Szabó Sándorné közölte, a lézerhegesztéssel, vulkanizáló szerszámok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vecsési társaság a beszerzéstől évente 60 millió forintos bevételnövekedést vár. Hozzátette, a megnövekedett kapacitás egy részét máris lekötötték a megrendelők.

Az új gyártóüzembe telepített, gyorsabb és precízebb eszközök használatával bővül a cég profilja, így az esztergálás mellett gipszkészítést, hőkezelést is tudnak végezni ezentúl – emelte ki a vezető. A fejlesztés munkahelyeket is teremt, a tervek szerint az első lépésben plusz öt főt vesznek fel az új feladatokra. Emellett a munkakörülmények is javulnak a társaságnál, a beruházás részeként működésbe állított új GO 98 Centech DHK 1300 típusú esztergagép hűtő- és forgácsoló rendszere teljesen zárt, így a munkakörnyezet tisztább, egészségesebb lesz.

A fejlesztés teljes költségének 54 százalékát, 25 millió forintot az Európai Unió vállalt magára.

GoldComm