2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Négy százalékos béremelés a Budapest Airportnál
2014.03.14
Munkahely
160
.
Májustól 4 százalékkal emelkedik valamennyi munkavállaló alapbére a Budapest Airportnál, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a cégcsoporton belül a legalacsonyabb jövedelmi kategóriákban további fél százalékot költ bérfelzárkóztatásra, ez számos munkavállalónál akár 10 százalékot meghaladó emelést is jelent - tudatta a Budapest Airport az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint a béremelés a társaság egyoldalú döntése alapján történik, mert a Budapest Airportnál és leányvállalatainál, a RÜK (Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló) és AFM (Airport Facility Management, vagyis létesítmény fenntartó) Kft.-nél lefolytatott többhetes bértárgyalás eredménytelenül, bérmegállapodás aláírása nélkül zárult. Mint írták, ennek ellenére számos, az érdekképviseletektől kapott javaslatot beépítettek az idei bérfejlesztésről meghozott döntésbe.
A legalacsonyabb bérek felzárkóztatására elkülönített 0,5 százalék több mint 150 dolgozó esetében 5-12 százaléknyi alapbér-növekedést jelent, így a repülőtér üzemeltetőjénél a legalacsonyabb bruttó bér a minimálbér másfélszerese lesz. Az alapbér mellé havonta 30 ezer forint cafeteria, valamint munkakörtől és teljesítménytől függően havi átlagban 15-30 ezer forint negyedévi bónusz társul - közölte a Budapest Airport.
Ismertetésük szerint a tárgyaláson munkavállalói képviselettel nem rendelkező, közelmúltban elindított BUD Security Kft. dolgozói sem maradnak ki a bérfejlesztésből, az ő esetükben 4,5 százalékos emelés mellett döntött a munkáltató május elsejétől.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.