2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Folytatódik a 4-es főút belterületi szakaszának felújítása Nyíregyházán
2014.03.10
Utazás
249
.
Folytatódik a 4-es főút belterületi szakaszának felújítása Nyíregyházán, az újabb munkafázis keretében 2,7 kilométeren végeznek burkolatfelújítási munkálatokat - közölték az önkormányzat és a beruházó képviselői sajtótájékoztatón, a nyírségi megyeszékhelyen hétfőn.

Szamos István, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy a helyiek által Nagykörútként emlegetett, nagy forgalmat bonyolító útszakaszt naponta több mint 21 ezer jármű használja. Az útfejlesztésre 395 millió forintot fordítanak, a feladatokat a közbeszerzési eljáráson nyertes Duna Aszfalt Kft. végzi el.
A munkálatok február 20-án indultak, hétfőn pedig már megkezdték a burkolat felmarását a kétszer kétsávos útszakaszon. A beruházás során teljes szélességben felmarják és újraaszfaltozzák a útburkolatot, felújítják a Bujtosi-tó hídjait.


Tavaly 467 millió forintot fordított közutak, járdák fejlesztésére és építésére az önkormányzat, ebben az évben erre a célra több mint 600 millió forint áll rendelkezésre - közölte Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere. A rekonstrukciós munkálatokat a tervek szerint április 30-áig fejezik be.



MTI