2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Kétszámjegyű növekedéssel zárta üzleti évét a Schneider Electric magyarországi leányvállalata
2014.03.09
Munkahely
163
Az előzetes eredmények szerint a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának tavalyi teljes árbevétele 20,8 százalékkal bővült, ezzel meghaladta a 730 millió eurót - közölte a vállalat az MTI-vel.

A társaság belföldi árbevétele 18,6 százalékkal nőtt a 2012-es eredményhez képest, ezzel az értékesítés volumene több mint 38 millió euró - tették hozzá.
Az elmúlt év során a vállalat üzletáganként is stabil eredményeket produkált: az ipar és az IT egyaránt 23 százalékos, a Partner Business 19 százalékos, az energia 4 százalékos bővülést ért el, a már installált berendezésekkel foglalkozó, értékesítés utáni tevékenységet is végző Field Services terület pedig 36 százalékos növekedéssel járult hozzá a vállalat teljesítményéhez.


A társaság emlékeztetett arra, hogy december elején a Schneider Electric stratégiai megállapodást kötött a magyar kormánnyal, amellyel az volt a célja, hogy megerősítse elkötelezettségét a magyar gazdaság fenntartható és versenyképes növekedése iránt.
Kiemelték: a Schneider Electric számára fontos, hogy hozzájáruljon a magyar gazdaság exporttevékenységének növekedéséhez, és tovább erősítse Magyarország villamosipari szerepét. A csoport jövőbeni fejlődésének meghatározó bázisaként tekint Magyarországra - szögezték le.
A magyarországi leányvállalat 2014-es tervei szerint az idén fokozott figyelmet kapnak az intelligens épületfelügyeleti rendszerek, továbbá a hűtési rendszerek új portfóliója, illetve az energiamenedzsmenttel kapcsolatos, az energiahatékonyságot támogató készülékek, rendszerek.


A Schneider Electric mintegy 100 országban ipari automatizálással, középfeszültségű energia- és villamosenergia-elosztással, installációs rendszerekkel foglalkozik, de a megújuló energiára is nagy súlyt fektetnek. Tevékenységük kiterjed az épületautomatikára és a biztonsági rendszerekre, valamint a szünetmentes energiaellátásra, illetve adatközponti és egyéb hűtési megoldásokra. Erőműveket ugyanúgy kiszolgálnak, mint lakossági felhasználókat.
A Schneider Electric Magyarországon is több gyárral és telephellyel rendelkezik. A budapesti központ mellett a gyöngyösi gyárban áramsínrendszereket állítanak elő, a zalaegerszegiben kapcsolóberendezéseket, megszakítókat. Kunszentmiklóson a fő profil a középfeszültségű projektek tenderezése és menedzsmentje, valamint a közép- és kisfeszültségű kapcsolóberendezések gyártása. Szigetszentmiklóson nemzetközi logisztikai központot hoztak létre.
A vállalatcsoportnak 2013-ban összesen 150 ezer alkalmazottja volt, árbevétele meghaladta a 24 milliárd eurót.
A magyarországi cégcsoport tavaly év végén 1280 embert foglalkoztatott.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.