2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Fejlesztéseket terveznek a munkáltatók Nógrád megyében
2014.03.08
Munkahely
158
.
Nógrád megyében 349 új munkahelyet teremtenének azok a vállalkozók, akik a Nemzetgazdasági Minisztérium mikro-, kis- és középvállalkozásokat pályázatára adtak be összesen 69 pályázatot; a tervezett beruházások támogatási igénye 837,6 millió forint - közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója pénteken.

Tamási Ildikó elmondta: február 14-ig lehetett beadni a pályázatokat, azok elbírálása megkezdődött.
Hozzátette: a munkáltatók a megye minden körzetében terveznek több-kevesebb fejlesztést, és a pályázó vállalkozók 364 korábbi dolgozó munkahelyét is megtartanák.
A nemzetgazdasági tárca pályázatának elsődleges célja a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, a kis- és középvállalkozások erősítése - tette hozzá.


Az igazgató közölte: Nógrád megyében ebben az évben is kiemelt szerepe van a munkahelyteremtésnek és -megőrzésnek, a központ decentralizált keretéből 45 millió forinttal támogatja ezt.
Tamási Ildikó elmondta: Nógrád megyében január végére 12 320-ra csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma, ami 16 százalékos rátát jelent. Ennél alacsonyabb létszámot 1991 januárban regisztráltak - tette hozzá.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.