2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Közel hétszázmillió forintos fejlesztés a veszprémi Balluff Elektronika Kft.-nél
2014.03.05
Munkahely
146
.
A veszprémi Balluff Elektronika Kft. mintegy 670 millió forintos beruházással új, az ipari automatizálásban használatos érzékelőket fejlesztett ki, és a gyártástechnológiát is megújította - tájékoztatta a Balluff Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t.

Ötvös Tamás tájékoztatása szerint a szenzorokat gyártó vállalat a fejlesztéshez 260 millió forint európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.
Az ügyvezető igazgató kifejtette: tavaly az utolsó negyedévben zárult kétéves fejlesztési programban kifejlesztett új érzékelő berendezéseket egyebek között szerszámgépekben, szerelő berendezésekben, valamint az autóiparban a munkafolyamatok vezérlésére, szabályozására és automatizálására használják majd. Az új termékek jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak, és megfelelnek a legmagasabb műszaki követelményeknek, így hosszú az élettartamuk az érintésmentes működés és a szennyeződésekkel szembeni érzéketlenség miatt - tette hozzá.


Ismertetése szerint a gyártósorokba és különböző berendezésekbe beépítve számos helyen működnek Balluff szenzorok autógyártó cégek autó- és motorgyáraiban. Sok autóipari beszállító a legkülönbözőbb részegységek előállítását, a gumiktól a visszapillantó tükrökig, az általunk fejlesztett és gyártott szenzorokkal felszerelt gépekkel végzi.
A 18 ezer négyzetméter alapterületű veszprémi gyárban több mint hétezerféle terméket állítanak elő, ezeket Németországba exportálják, majd értékesítési hálózatukon keresztül világszerte értékesítik.
A cég vevői között hazai és külföldi szerszámgépgyártók, megmunkáló központok gyártói és automatizált gyártócellákat előállító vállalatok szerepelnek. Veszprémben gyártott szenzor működik például az Audi, a General Motors és az új Mercedes Benz magyarországi autó- és motorgyáraiban.


A jelenleg mintegy 700 embert foglalkoztató társaság a 2013-as évet - előzetes adatok szerint - 16,8 milliárd forint árbevétellel zárta, az idén pedig 4-5 százalékos növekedést tervez. A Balluff Elektronika Kft. a németországi Balluff Gebhard Holding GmbH. magyarországi leányvállalata.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.