2024.09.30 | Hétfő
Jeromos napja

Tankönyvterjesztés - Emmi: a feladat továbbra is a Könyvtárellátóé
2014.02.26
Oktatás
371
.
A tankönyvterjesztés a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. feladata, de szükség esetén a Belügyminisztérium logisztikai segítséget nyújt - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Változatlanul a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. feladata a tankönyvterjesztés, az igények felvétele, a rendelés és a kiszállítás lebonyolítása - közölte az Emmi köznevelési államtitkársága arra reagálva, hogy a hvg.hu információi szerint rendőrök gyűjtik össze a tankönyvkiszállítás tervezéséhez szükséges adatokat.
Az államtitkárság közleménye szerint ugyanakkor mivel a köznevelési intézmények működtetését jellemzően az önkormányzatok látják el, ezért a területért felelős Belügyminisztérium logisztikai segítséget nyújt a tankönyvellátással kapcsolatban, ahol erre szükség van.


A hvg.hu birtokába került, február 20-ai keltezésű tájékoztatás értelmében a rendőrkapitányok megkapták a feladatot, hogy április végéig keressék fel az illetékességi területükön lévő iskolákat, tudják meg azt, hogy a jövő tanévben mennyi diákja lesz az oktatási intézménynek, hogy a tankönyvek tárolására kijelölt helyiség miként közelíthető meg 7,5 tonnás tehergépkocsival, és mi az az időpont, amikorra a tankönyvek átadása-átvétele tervezhető. A levélben hangsúlyozták, mindez Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján történik, és célja, hogy az oktatási intézmények tankönyvellátása időben megtörténjen.



MTI