2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Fejérben éves összehasonlításban
2014.02.25
Munkahely
145
.
Januárban az előző havinál 798-cal (5,4 százalék) több, az egy évvel korábbinál 7916-tal (33,7 százalék) kevesebb volt a nyilvántartott álláskeresők száma Fejér megyében – derül ki a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munkaerő-piaci helyzetelemzéséből.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint 2014 januárjában 15 582 álláskereső szerepelt a regisztrációban. A nyilvántartott álláskeresőknek a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya januárban 8,1 százalék volt, ami az előző havinál fél százalékponttal magasabb, míg az egy évvel korábbinál 4,0 százalékponttal kisebb.


Januárban összesen 2510-en kérték nyilvántartásba vételüket, az előző havinál 292-vel, 10,4 százalékkal kevesebben.
Januárban a pályakezdők száma 1906, az álláskeresőkhöz viszonyított arányuk 12,2 százalék volt.
A munkaügyi központ területi kirendeltségei 3516 munkahelyet kínáltak az álláskeresőknek, amelyből 745-öt januárban jelentettek be a munkaadók.
A megye területéről egy munkáltató sem jelzett csoportos létszámleépítési bejelentést.


Az egy ütemben legalább 10-et elérő létszámbővítést két munkaadó is jelzett: a létszámbővítések összesen 25 embernek ad munkát.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.