2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Jelentős szerepük volt tavaly a magyar vállalkozásoknak a gazdasági növekedésben
2014.02.24
Munkahely
149
.
A gazdaság elmúlt évi növekedésében jelentős szerepet vállaltak a magyar vállalkozások - mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn Kunszentmiklóson.

A házelnök a mezőgazdaság és az élelmiszeripar részére műanyag rekeszeket gyártó Tarogép Kft. üzemében tett látogatásán hangsúlyozta: 255 ezerrel több ember dolgozik ma Magyarországon, mint 2010-ben. Ennek következtében a munkanélküliség is jelentősen mérséklődött azóta, hogy a "csőd szélén álló ország" irányítását átvették - tette hozzá.
A házelnök szerint, amikor az ellenzék megpróbálja vitatni az elért gazdasági eredményeket, el kell gondolkodni azon, hogy a számok mögött mi van. Hangsúlyozta: a számok mögött sok olyan vállalkozás van, mint a Tarogép Kft.


Kövér László szólt arról, hogy a legjobb kormányzati politika se ér semmit, ha abban az emberek nem tudják megtalálni a maguk számításait.
Példamutatónak nevezte, hogy a gazdasági válság idején a vállalkozás vezetői a lehetőségeket keresték. A vállalkozás indulása, az első lépések akkor történtek, amikor Magyarország indult lefelé a lejtőn - fűzte hozzá.
Bízom benne, hogy a vállalkozói szféra és a kormányzat gazdaságpolitikája közötti összhang a jövőben erősödni és javulni fog, melynek sok vállalkozás a haszonélvezője lesz - fogalmazott a házelnök.
Salacz László, Bács-Kiskun megye 1. választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje az üzemlátogatás után hangsúlyozta: a vállalkozás vezetőinek törekvése egybeesik a jelenlegi kormány szándékával, melynek középpontjában a munkahelyteremtés áll.
A tulajdonosok tovább szeretnék bővíteni vállalkozásukat, még több embernek akarnak munkát adni, még több családnak megélhetést biztosítani - fűzte hozzá.


Sőregi Tibor, a Tarogép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egyik tulajdonosa, egyben ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a telephelyet 2008-ban vásárolták meg. A fejlesztések az elmúlt két évben gyorsultak fel, amikor egy modern, a hazai és kelet-közép-európai műanyagrekesz és -láda igényeket kielégítő gyártóüzem felépítését kezdték meg.
Ismertette, hogy a saját erő mellett a társaság sikeresen pályázott európai uniós pályázatokon, majd 2013-tól az MNB Növekedési Hitelprogramját igénybe véve az üzem felépült és a műanyag rekeszek-ládák gyártása 2013 júliusában megkezdődött. Először egy, majd az év végén két gépsorral folyt a gyártás, idén márciustól pedig már négy gépsor fog termelni.
Az élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban folyamatosan keletkező használt, törött rekeszek anyagának újrahasznosítására üzem is létesült.
A társaság piaci célja 2014 évre, hogy mintegy 1,2-1,5 millió rekeszt és ládát gyártson, mellyel a piac meghatározó szereplőjévé válik. A társaság induló létszáma 10 fő volt, mely 2014 nyarára 80-85 főre bővül.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.