2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Két új gyártócsarnokot épít a GIMA Szolnok Ipari Park Kft.
2014.02.24
Munkahely
189
Újabb két, akár gyártócsarnokként is hasznosítható vállalkozói házat építtet több mint félmilliárd forintból GIMA Szolnok Ipari Park Kft. - közölte a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Koós László tájékoztatása szerint a 2013 végén kezdődött és várhatóan 2015 augusztusig tartó beruházáshoz a cég közel 300 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program (ÉAOP) forrásából.
Az új épületekbe legalább 5 vállalat beköltözését várják. Az igazgató elmondta: a vállalkozói házakat birtokba vevő cégek várhatóan közel 50 új munkahelyet teremtenek a régióban.


A GIMA Szolnok Ipari Park Kft. teljes egészében magántulajdonú vállalkozásként 2004-ben alakult Szolnok nyugati határán, és 2006 óta jogosult az ipari park cím viselésére. A park összterülete 86 hektár, ahol jelenleg ötven vállalkozás működik. Negyven hektár a kft. tulajdonában lévő fejlesztési terület, ahol eddig öt cég telepedett le, használatba véve a korábban megépült vállalkozói házakat.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.