2024.10.01 | Kedd
Malvin napja

Meglepő eredmény: mennyit ér a bölcsészdiploma?
2012.05.21
Oktatás
221
Meglepő eredmény: mennyit ér a bölcsészdiploma?
Míg sokak szerint a biztos és jól fizető munkahelyhez a műszaki képzésen keresztül vezet az út, egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a bölcsészek is egyre keresettebbek a munkaerőpiacon – adta hírül a Huffington Post-ra hivatkozva az eduline.hu.

A Millennial Branding and Experience nevű cég a felmérés során 225 amerikai cég vezetőjét kérdezte meg a pályakezdők lehetőségeiről. Azt találták, hogy a bölcsészkaron végzett friss diplomások csaknem olyan „kelendőek', mint a mérnöki diplomával rendelkezők.A megkérdezett munkaadók harminc százaléka válaszolta, hogy kifejezetten bölcsészeket keres, míg 34 százalékuk a műszaki és informatikai végzettségűeket részesítette előnyben – a különbség szinte elenyésző.

„Az összes pozitív tulajdonság, amit egy vállalatvezető elvár a pályakezdőktől, megvan a bölcsészekben: a kiváló kommunikációkészség, a rugalmasság és a csapatszellem. Minden más tanítható” – magyarázta a felmérés meglepő eredményét Jennifer Floren, a kutatást végző cég alapítója.
168ora.hu