2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Csaknem hárommilliárdos fejlesztést hajtott végre a Continental
2014.02.11
Munkahely
145
.
A veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. 512 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, a cég összesen 2,8 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházást hajtott végre, tizenkét új gyártósort indított, illetve új munkahelyeket teremtett.

A társaság keddi közleménye szerint a fejlesztésnek köszönhetően bővült a gyártóterület és az irodarész, s összesen 152 új munkahelyet teremtett a vállalat. Bővült a vállalat előtti parkoló, illetve a megnövekedett termelés miatt új magas raktárt is kialakítottak.


A Continental Automotive Hungary Kft. összesen közel 15 milliárd forint értékben hajt végre beruházási és munkahelyteremtési programot a 2009 és 2014 közötti időszakban a budapesti és veszprémi gyáraiban, hét pályázati projekt keretében - áll a közleményben.
A tájékoztatás szerint a cég a bővítésekhez kétmilliárd forintnyi támogatást vesz igénybe európai uniós és kormányzati forrásból és a két telephelyen összesen 477 új munkahely létrehozását vállalta.
A Continental Magyarországon összesen hat gyárral és egy értékesítési központtal van jelen, s több mint hatezer munkavállalót foglalkoztat. Ezen belül a magyar leányvállalat tavaly 1586 főt foglalkoztatott, s 62 milliárd forint árbevételt ért el.


A Continental világszinten, az előre jelzett 2013-as 33,3 milliárd eurós forgalmával, a vezető autóipari beszállítók közé tartozik. A cég például fékrendszereket, hajtómű- és futómű-komponenseket és rendszereket, járműelektronikát, gépjárműabroncsokat és egyéb műszaki termékeket gyárt, illetve iparági szolgáltatásokat nyújt. A vállalat közel 177 ezer munkatársat foglalkoztat 46 országban.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.