2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Az uniós központú vállalatok Magyarországon több mint 430 ezer dolgozót foglalkoztatnak
2014.02.06
Munkahely
144
Az Európai Unióban központtal rendelkező vállalatok Magyarországon 2011-ben több mint 430 000 dolgozót foglalkoztattak, és 4525 milliárd forint hozzáadott értéket állítottak elő - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Európai Unió Magyarországi Kereskedelmi Kamaráinak elnöksége tartott csütörtökön Budapesten. Az összesített adatok lényegében nem változtak 2011 óta.

Takács János, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület elnöke, aki január elsejétől tölti be az Európai Unió Magyarországi Kereskedelmi Kamaráinak soros elnöki tisztét, elmondta: a cégek teljesítményéről szóló teljes, 2011-es összegzés szerint az EU-beli, Magyarországon működő társaságok 2011-ben 2109 milliárd forint éves bérköltséget fizettek ki. Beruházásaik összege abban az évben 1270 milliárd forintot tett ki - tette hozzá.


Az MTI kérdésére a soros elnök elmondta: ezek az összesített adatok lényegében nem változtak 2011 óta.
Takács János az elnöki posztot Paul Stolktól, a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara elnökétől vette át az idei év elején.
Takács János kifejtette: 2011-ben a külföldi tulajdonú vállalatok aránya a magyarországi vállalati szektorban 3,4 százalék volt, az uniós központú vállalatok aránya 2,4 százalékot ért el az akkori, mintegy 13 ezer nagyobb magyarországi vállalatból.


A kutatás és fejlesztési kiadásokra (K+F) az uniós központú vállalatok együttesen 106 milliárd forintot fordítottak abban az évben, és ezen a területen összesen 7500 alkalmazottat foglalkoztattak - fűzte hozzá.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.