2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

Folyamatosan csökken a kötelező biztosítót váltók száma
2014.02.05
Egyéb hírek
159
A múlt év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban újra 300 ezerrel esett a biztosítót váltók száma, így a 2010-es 1,3 millióról 400 ezerre csökkent a számuk - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szerdán az MTI-vel.

A 2010 óta évi 300 ezerrel csökken a váltók száma.


Az ezzel kapcsolatban kiadott közlemény idézi Molnos Dánielt, a MABISZ főtitkárát, aki elmondta: a kgfb-biztosítót váltók számának évek óta tartó csökkenése nem meglepő, hiszen az utóbbi években az autósok döntő többsége legalább egyszer már váltott biztosítót. Nagyrészük ezzel jelentős díjkedvezményt ért el, így a további, még esetleg elérhető, legfeljebb 1-2 ezer forintos díjcsökkenésért már jóval kevesebben vállalják a váltással járó ügyintézést.


A közlemény kitér arra is, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium módosított rendelete alapján február elsejétől a biztosítók új elemekkel módosíthatják a tarifáikat. Így az ügyfelek kártörténete alapján kialakított tarifák meghatározásánál nem csupán a bonus-malus besorolást vehetik figyelembe, hanem egyéb korrekciós tényezőket is alkalmazhatnak. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy egy régóta kármentes autós a B10-es besorolás felett is kaphat további kármentességi kedvezményt.



MTI