2024.10.12 | Szombat
Miksa napja

Államkincstár: rendben megkapják bérüket a közfoglalkoztatottak
2014.02.05
Munkahely
138
A közfoglalkoztatottak bérének számfejtése rendben, határidőben megtörtént, az államkincstár információi szerint a rakacai közfoglalkoztatottak bérének fedezete szerdán délelőtt már az önkormányzat számláján lesz - közölte a Magyar Államkincstár (MÁK) az MTI-vel a Népszava keddi cikkére reagálva. A lap azt írta, hogy a Borsod megyei Rakacán nem kapták meg bérüket a közmunkások.

A MÁK közleménye szerint a Magyar Államkincstár részéről a közfoglalkoztatottak bérének számfejtése rendben, határidőben megtörtént. A számfejtésről szóló információt az önkormányzatok január végén megkapták a Magyar Államkincstártól.


"Nincs tudomásunk arról, hogy bármilyen fennakadás lenne a közfoglalkoztatottak bérének kifizetésével kapcsolatban, illetve határozottan cáfoljuk azt is, hogy a Kincstár bármelyik munkatársa ettől eltérő tájékoztatást adott volna" - írta a MÁK.


A kincstár kiemeli azt is, hogy a munka törvénykönyve szerint - ez a mérvadó a közfoglalkoztatottak esetében is - munkabért a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig ki kell fizetni. A kincstár információi szerint a rakacai közfoglalkoztatottak bérének fedezete szerdán délelőtt már az önkormányzat számláján lesz, így a kifizetések a törvényben meghatározott időpontig megtörténnek - olvasható a közleményben.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.