2024.09.25 | Szerda
Eufrozina, Kende napja

A nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők üdülési pályázatát is lezárták
2014.02.03
Egyéb hírek
157
A nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők számára meghirdetett üdülési lehetőségekre is beteltek a helyek, ezért az eredeti határidőnél korábban, hétfő este 6 órakor lezárták a pályázatokat - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-vel.

Közleményük szerint a nagycsaládosok számára meghirdetett szociális üdülési pályázatra mintegy 43 ezren, a fogyatékossággal élőknek az alapítvány által biztosított pihenésre 6 ezren jelentkeztek.


Az Erzsébet-tábor kiírásai is rendkívül népszerűek - írták -, így már sok táborra elfogytak a helyek, de nyitva állnak még többek között a sportolni vágyó diákok számára meghirdetett táborok, a hatféle speciális sporttábor, a művészetek kedvelőit zenei és népi mesterségek tábora várja, de van még hely többek között a PontyVelem horgásztáborban, illetve a hat leghátrányosabb kistérségben élő gyermekek számára meghirdetett Napközi Erzsébet-táborban is.


Az Erzsébet-programban az idén 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyet az alapítvány az Erzsébet-utalvány forgalmazásának pénzügyi eredményéből biztosít - írta az üdülési alapítvány, kiemelve: a program idei pályázataira a korábbi évekhez viszonyítva lényegesen gyorsabban és többen jelentkeznek.
Korábban a nyugdíjasok számára meghirdetett szociális üdülési és a nyugdíjasok fürdőbelépésre jogosító pályázatának létszámkerete is betelt a pályázati határidő lejárta előtt.



MTI